Hoe wordt het gemaakt?

Een hoogwaardig fabricageproces voor een unieke smaak

Direct na de vangst wordt de vis bereid: Het visvlees wordt fijngehakt, gespoeld en daarna wordt het verkregen deeg samengedrukt.
Daarna worden de andere ingrediënten toegevoegd:eiwit, aardappel- of tarwezetmeel, koolzaadolie… Daarna gestoomd en opgerold (voor de staafjes) om surimi in de gewenste vorm te krijgen.
Daarna wordt de surimi gepasteuriseerd om te zorgen voor optimale bewaring. Tot slot wordt Coraya surimi gekoeld tot onder 4 °C, klaar voor vervoer naar de verkooppunten.

10-etapes-de-fabrication-du-surimi

Eerste fase:
het snijden van de vis:

Deze eerste stap vindt plaats in de dagen na de visvangst, in de buurt van het vangstgebied.
Dit is een essentiële stap, want wij gebruiken uitsluitend het edele deel van de vis: het vlees!
De kop, de graten, het vel en de ingewanden worden altijd verwijderd.

Bereiding van de vis:
Direct na het fileren wordt het visvlees fijngehakt en daarna zorgvuldig gewassen in zoet water om alle verontreiniging te verwijderen en de kwaliteit van onze surimi te waarborgen.
Vervolgens wordt aan het vlees een beetje suiker toegevoegd om het te beschermen tijdens het invriezen.
Daarna wordt het ingevroren, zodat het vervoerd kan worden naar onze fabriek in Carentan in Frankrijk, vlak bij de Normandische kust.

De bereiding van het deeg:
Het visvlees wordt gemengd met water en de overige ingrediënten zodat een glad, romig deeg ontstaat.

Het stomen:
Het ‘surimideeg’ wordt vervolgens uitgespreid op een bakplaat, een beetje zoals een pannenkoek.
Een dun laagje van dit ‘deeg’ wordt gemengd met paprika-extract dat zorgt voor de oranje kleur aan de buitenkant van de staafjes.
Daarna wordt het voorzichtig gestoomd.

Het rollen van de staafjes:
Na het stomen wordt het deeg opgerold met het oranje deel aan de buitenkant.
De staafjes worden daarna gesneden en verpakt.

De primaire verpakking en de pasteurisatie:
De staafjes worden verpakt in vershoudzakjes of pakketjes en daarna met stoom gepasteuriseerd om de kwaliteit en veiligheid te kunnen garanderen.
Vanaf dat moment worden ze bewaard bij +4 °C tot ze in de koelkast van de consument terechtkomen.
De staafjes van Coraya bevatten geen conserveringsmiddelen, kunstmatige aroma’s of kunstmatige kleurstoffen.