Duurzame visserij

Wij vertellen u alles over onze acties om de rijkdommen van de zee te beschermen.

Bij Coraya zijn we experts in en gepassioneerd door zeevruchten en zetten we ons in voor het behoud van de rijkdommen van de zee en bieden we producten met een unieke smaak. Onze surimi sticks worden bereid met vis die uitsluitend afkomstig is van verantwoorde visvangst, want onze vraag naar kwaliteitsproducten gaat hand in hand met het behoud van de oceanen.

Duurzaam gevangen is

Wij zijn ons ervan bewust dat de hulpbronnen van de oceanen niet onbeperkt zijn. Daar houden we rekening mee.

 

Om de mariene hulpbronnen in stand te houden is het van essentieel belang dat de impact van de visserij op de mariene habitats en ecosystemen wordt beperkt. Dat sterke engagement maken wij waar met 3 belangrijke acties:

 

1. Onze vistechnieken respecteren de zeebodem.

2. Wij houden ons aan de vangstquota om overexploitatie van de bestanden te voorkomen.

3. Wij volgen de visseizoenen om de voortplantingsperioden van de soorten te respecteren.

Onze surimi wordt uitsluitend gemaakt van wilde vis

De surimi van Coraya wordt gemaakt van slechts 2 soorten wilde vis: alaskapollak en heek uit de Stille Oceaan. De vis wordt gevangen in de koude zeeën van de noordelijke Stille Oceaan (FAO-gebieden 61 en 67) en alleen het vlees, het edele deel van de vis, wordt gebruikt in de producten van Coraya.

 

Wij gebruiken uitsluitend wilde vis, nooit gekweekte vis, om een hoge kwaliteit en smakelijke producten te garanderen.

Zorgvuldig geselecteerd vlees

De surimistaafjes van Coraya danken hun unieke smaak aan de keuze van de vissoorten, maar ook aan de kwaliteit van het gebruikte vlees. Alleen het beste deel wordt gebruikt om onze lekkere surimi te maken.

 

Coraya selecteert het vlees van wilde volgens 3 belangrijke criteria:

– Versheid.

-Stevigheid.

– En witheid.

 

Al deze kenmerken zijn van invloed op de smaak en de kwaliteit van de surimi. Nu u hun herkomst kent – en onze inzet voor het behoud van de oceanen – zult u nog meer genieten van onze lekkere producten!