Onze surimi

Wij bij Coraya valoriseren de schatten van de zee. Wij vertellen u alles!

De oorsprong van onze surimi

Een eenvoudig recept

c’est le nombre d’espèces de poissons sauvages que nous utilisons dans notre surimi Coraya : le Colin d’Alaska et le Merlu du Pacifique, pêchés de manière responsable. Nous n’utilisons pas de poisson d’élevage dans nos recettes.

Chez Coraya, nous nous engageons à vous offrir des produits avec des listes d’ingrédients sans conservateur, ni colorant artificiel, ni arôme artificiel. On vous dit tout sur nos recettes !

1. Vlees van wilde vis.

Onze vis is duurzaam gevangen in de koude zeeën van de noordelijke Stille Oceaan (meer bepaald in de zones FAO 61 en 67). Wij gebruiken alleen het edele deel van de vis, het vlees, tot 40% in onze recepten L’Original en Petits Coraya. Wij gebruiken geen afval!

2. Eiwit.

Het draagt bij aan de textuur van de staafjes. In 2020 heeft de CIWF ons bekroond met een “Good Egg Award” voor onze inzet om uitsluitend eiwit van scharrelkippen te gebruiken.

3. Tarwe- en aardappelzetmeel.

Het geeft een stevige textuur aan de buitenkant en een zachte aan de binnenkant.

4. Koolzaadolie.

Ze wordt gewonnen uit Frans en Europees koolzaad.

5. Zout en suiker.

Zout: Het wordt gebruikt om vis te kruiden en zijn smaak te versterken.

Suiker: Een heel kleine hoeveelheid, net genoeg om het visvlees langer te bewaren en onze staafjes al hun smaak te geven.

6. Paprika-extract.

Op basis van pepers, voor de mooie oranje kleur.

7. Natuurlijke smaakstoffen.

De natuurlijke smaakstoffen van schaaldieren en tarwe geven de surimi van Coraya zijn typische karakter.

Onze knowhow

Sinds meer dan 30 jaar hebben wij een echte expertise ontwikkeld om u het lekkers van de zee te laten ontdekken, fijn bereid met vis uit de duurzame visserij, voor gezellige, spontane en verse momenten.

De surimi van Coraya is gestoomd en bevat gegarandeerd geen bewaarmiddelen, kunstmatige smaakstoffen of kunstmatige kleurstoffen.

 

1. Het versnijden van de vis.

Voor een maximale versheid gebeurt deze eerste fase op zee, dicht bij het visgebied, in de dagen na de vangst. Alleen het vlees wordt in ons recept gebruikt.

2. De bereiding van de vis.

Nadat het vlees is gesneden en gewassen, wordt er een beetje suiker aan toegevoegd om het te beschermen tijdens de volgende fase: het invriezen. Vervolgens gaat het naar onze productiefaciliteiten in Carentan-Les-Marais, aan de Normandische kust.

 

3. De bereiding van de pasta.

Het visvlees wordt gemengd met water en de andere ingrediënten, behalve het paprika-extract, en wordt een gladde, romige pasta, klaar om te worden bewerkt. Wij voegen aan ons recept geen bewaarmiddelen of kunstmatige smaak- of kleurstoffen toe.

4. Het stomen.

De pasta wordt vervolgens uitgestreken op een hete plaat. Een dun laagje van de bereiding wordt bedekt met paprika-extract, dat onze staafjes hun oranje kleur geeft. Daarna wordt de pasta gestoomd.

5. Het rollen van de staafjes.

Na het stomen wordt de pasta opgerold. De staafjes worden dan uitgesneden.

6. De eerste verpakking en pasteurisatie.

De staafjes worden in hun vershoudzakjes verpakt en met stoom gepasteuriseerd om hun veiligheid te garanderen.

Niets dan voordelen!

Om u alle rijkdommen van de zee te bieden, kiezen wij voor een beperkt aantal ingrediënten, zonder bewaarmiddelen, kunstmatige kleurstoffen of kunstmatige smaakstoffen. Onze surimistaafjes L’Original zijn rijk aan eiwitten en arm aan verzadigde vetzuren en hebben een Nutri-Score B.

We verdedigen ook een positieve visie op voeding, geformaliseerd onder de hashtag #PositiveFood, met gemakkelijk te maken, lekkere en evenwichtige recepten, allemaal met een Nutri-Score A of B.