Onze verpakkingen

Om de mariene hulpbronnen te beschermen, streven wij naar een vermindering van het gebruik van verpakkingen.

Als deskundigen en liefhebbers van de zee zetten wij ons in voor de bescherming van de schatten van de zee. Sinds 2013 zetten wij ons in om de milieu-impact van onze verpakkingen te verminderen. Dat engagement blijkt uit een aantal concrete acties die hebben geleid tot een duidelijke vermindering van de hoeveelheid en het gewicht van de gebruikte verpakkingen.

Een nieuwe kartonnen verpakking

Dit jaar lanceren we onze eerste verpakking van karton met FSC®-label*, gemaakt van 95% kringloopvezels en recycleerbaar! Dankzij deze nieuwe verpakking verminderen we de hoeveelheid plastic die we gebruiken met 19 ton** per jaar.

* FSC® (Forest Stewardship Council®) is een internationale NGO die al meer dan 25 jaar een ecologisch verantwoord, sociaal voordelig en economisch levensvatbaar bosbeheer bevordert. Voor meer informatie: https://be.fsc.org/be-nl

**Deze besparing houdt rekening met de cumulatieve vermindering van plastic op de producten van het L’Original-assortiment in kartonnen verpakking, vergeleken met 2020.

Onze teams werken hard om het gebruik van plastic te verminderen. Maar het gebruik ervan, en met name van de versheidszakjes, blijft essentieel voor de bewaring van de staafjes. Deze keuze wordt gerechtvaardigd door technische en sanitaire redenen, met name de weerstand tegen pasteurisatie, die gepaard gaat met hoge temperaturen. Maar ook daar werken we aan. We hebben ze al kleiner gemaakt en zetten ons onderzoek voort om hun impact verder te verminderen!

Laten we het plastic in onze verpakkingen verminderen!

Wij blijven het gebruik van plastic verpakkingen beperken door het gamma Petits Coraya aan te passen. We hebben de dikte en hoogte van het zakjes verminderd. Bovendien zijn de staafjes nu verpakt per van 3 in plaats van per 2. Zo besparen we 19 ton plastic per jaar (vergeleken met 2019).

Tijdlijn

Coraya engageert zich voor de milieubescherming en zet zich in om overmatige verpakking aan te pakken. Zo kunnen we om 16 ton plastic per jaar, of 240.000 m² verpakkingen elimineren!

We zetten de volgende stap en optimaliseren onze kartonnen verpakkingen. Zo besparen we 31 ton karton.

In 2016 passen we onze kartonnen bakjes en de dikte van ons plasticfolie aan. Z elimineren we niet minder dan 48 ton karton en 27 ton plastic. We ontwikkelen ook een verpakking van plantaardig plastic.

Vermindering van de verpakkingen van Petits Coraya en lancering van de nieuwe verpakking van recycleerbaar kringloopkarton.