Onze historie

Onze producten worden vanouds gemaakt in Carentan-Les-Marais, in het Franse Normandië.

Aan de oorsprong, een gemeenschappelijke passie: de zee!

Het avontuur van Coraya begint met de ontmoeting tussen een chef-kok, een specialist in schaaldieren en een ingenieur, alle drie gedreven door een passie voor zeevruchten en de ambitie om het genot en de voordelen van deze producten toegankelijker te maken.

In 1981 bundelen ze hun krachten en richten ze Cuisimer op in Carentan-Les-Marais, aan de Normandische kust.

Hun engagement: kwaliteit, smaak en creativiteit!

De productie gaat van start, met de wens om aan de verwachtingen van de Fransen te voldoen en tegelijkertijd het innovatievermogen te ontwikkelen, om het Normandische bedrijf te laten groeien en ontwikkelen.

De ontdekking van surimi

In 1987 ontdekt een van de oprichters, André Nolleau, tijdens een reis surimi. Hij begrijpt meteen dat dit nieuwe product een eenvoudige, praktische manier is om van zeevruchten te genieten. Hij wordt onmiddellijk verleid door de unieke smaak en textuur van surimi.

Daarom besluit hij om hem aan de Fransen voor te stellen in een aan hun smaak aangepaste vorm. In Carentan-Les-Marais wordt de eerste vestiging voor de productie van surimi in Europa gebouwd en in 1989 liggen de eerste verse staafje surimi in de supermarkt. Het merk Coraya is geboren!

30 jaar roots in Normandië

Bijna 300 werknemers zijn dagelijks betrokken bij de productie van de recepten van Coraya. Ze werken allemaal met dezelfde wens: hun knowhow en expertise in zeeproducten gebruiken om u al hun rijkdom te bieden.

Vandaag vervaardigen wij de producten van producten van Coraya in Carentan-Les-Marais. Tot onze trots zijn wij op een van de belangrijkste spelers in het lokale economische weefsel en nemen we deel aan de ontwikkeling van de regio.